Primele analize ale acestor ape au fost făcute de dr. Karl Friedrich Siller în anul 1830 ceea ce a determinat creșterea numărului de beneficiari ai tratamentului de aici. În anul 1853-1854 se face a doua analiza de către Petrache Poenaru, iar mai târziu , de profesorul de chimie Alexe Marin. În urma cererii generalului dr. Carol Davila, care vizitase stațiunea împreuna cu elevii școlii de medicina din Bucuresti, în anul 1869, d-rul chimist Bernath Lendway face o nouă analiza a izvoarelor și comunica rezultatul în ziua de 14 iunie 1869 printr-o telegrama in care isi manifesta surprinderea și incantarea, numind apele ca fiind “de natura extraordinara“.
În anul 1873 apele minerale de la Olanesti sunt trimise la Expoziția din Viena, unde sunt din nou examinate, obtinand Medalia de Aur.
După lucrările chimice, analitice, comparative, apele minerale de la Olanesti, s-au comparat cu mai multe surse străine și s-a constatat ca studiile geologice și hidrologice efectuate de dr. Knott, inspector general al apelor minerale din Austria, ca și analizele chimice ale tuturor izvoarelor minerale făcute de prof. Krizan de la Institutul Chimic din Praga au permis ca în anul 1922 să poată începe captarea, după cele mai noi tehnici ale vremii, a 22 surse de ape minerale. Acțiunea a beneficiat și de sprijinul casei Rumpel A.G. din Viena, specializată în astfel de lucrări.
Este timpul să evadezi din cotidianul agitat și să te răsfeți cu o experiență de neuitat într-un loc de vis. Te invităm să părăsești zgomotul și stresul orașului și să te relaxezi într-un paradis natural. Aici vei găsi liniștea de care ai nevoie pentru a-ți reîncărca sufletul și a scăpa de presiunile zilnice.
Peisajele spectaculoase te vor înconjura, iar râurile limpezi, pădurile dese te vor cuceri cu frumusețea lor și vei simți cum toate grijile și tensiunile se dizolvă în aerul proaspăt și în liniștea acestui loc deosebit.
Așadar, rezervă acum și lasă-te purtat într-o călătorie de vis!