Despre noi

Despre noi

Despre

Proiectul ``Arhitecții Inovării``

LEL PROJECTS SRL este o întreprindere finanțată din fonduri europene prin proiectul Arhitecții Inovării (ID 142130) în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 – 2020, apelul „Innotech Student”.

„Arhitecții Inovării” este un program de accelerare de afaceri adresat studenților, masteranzilor și doctoranzilor de la arhitectură și specialități conexe derulat de fonduri-structurale.ro, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și Asociația Nod Makerspace în perioada decembrie 2021-decembrie 2023.

În cadrul programului, LEL PROJECTS SRL a primit în 2022 o finanțare nerambursabilă 100% în valoare de 193.740 lei.

Obiectivul principal al afacerii este promovarea turismului agroturistic în localitatea Olănești.

Despre

Stațiunea Băile Olănești

Stațiunea este una deosebit de apreciata, aceasta clasandu-se printre primele stațiuni balneoclimaterice din România, regasind aici cea mai mare sursa de izvoare, cu o varietate compozitionala impresionantă și o concentratie însemnată a apelor minerale.

Sună acum și fă o rezervare!

Telefon: +40 747 565 509

Afla

Istoria locului

Prima atestare documentară a localității Băile Olăneşti datează din 19 iulie 1527.

Apele minerale de la Olăneşti sunt menţionate prima dată într-un hrisov din 1760 şi sunt numite ape tămăduitoare, acestea aflându-se pe moşia clucerului Toma Olănescu care construieşte primele camere de băi.

În privința denumirii localitatii Olanesti, părerile sunt împărțite. Unele izvoare susțin că numele statiunii provine de la cavalerii armatei austriece. Aceștia se numeau „olane”, respectiv „ulani”. Alții sunt de părere ca numele se datoreaza în mare parte boierilor locului, cum ar fi Toma Olanescu. Vestea efectului tămăduitor a fost intarita chiar de conducătorul revoluţiei din 1821, Tudor Vladimirescu, care se retrăgea aici, pe moşia Olanestilor împreuna cu grupul sau de boieri.

Primele analize ale acestor ape au fost făcute de dr. Karl Friedrich Siller în anul 1830 ceea ce a determinat creșterea numărului de beneficiari ai tratamentului de aici. În anul 1853-1854 se face a doua analiza de către Petrache Poenaru, iar mai târziu , de profesorul de chimie Alexe Marin. În urma cererii generalului dr. Carol Davila, care vizitase stațiunea împreuna cu elevii școlii de medicina din Bucuresti, în anul 1869, d-rul chimist Bernath Lendway face o nouă analiza a izvoarelor și comunica rezultatul în ziua de 14 iunie 1869 printr-o telegrama in care isi manifesta surprinderea și incantarea, numind apele ca fiind “de natura extraordinara“.

În anul 1873 apele minerale de la Olanesti sunt trimise la Expoziția din Viena, unde sunt din nou examinate, obtinand Medalia de Aur.

După lucrările chimice, analitice, comparative, apele minerale de la Olanesti, s-au comparat cu mai multe surse străine și s-a constatat ca studiile geologice și hidrologice efectuate de dr. Knott, inspector general al apelor minerale din Austria, ca și analizele chimice ale tuturor izvoarelor minerale făcute de prof. Krizan de la Institutul Chimic din Praga au permis ca în anul 1922 să poată începe captarea, după cele mai noi tehnici ale vremii, a 22 surse de ape minerale. Acțiunea a beneficiat și de sprijinul casei Rumpel A.G. din Viena, specializată în astfel de lucrări.

bungalouri olanesti (8)
bungalouri olanesti (9)

Bungalourile Olanesti

Descoperă Echilibrul Perfect Între Confort Și Natură

Este timpul să evadezi din cotidianul agitat și să te răsfeți cu o experiență de neuitat într-un loc de vis. Te invităm să părăsești zgomotul și stresul orașului și să te relaxezi într-un paradis natural. Aici vei găsi liniștea de care ai nevoie pentru a-ți reîncărca sufletul și a scăpa de presiunile zilnice.
Peisajele spectaculoase te vor înconjura, iar râurile limpezi, pădurile dese te vor cuceri cu frumusețea lor și vei simți cum toate grijile și tensiunile se dizolvă în aerul proaspăt și în liniștea acestui loc deosebit.
Așadar, rezervă acum și lasă-te purtat într-o călătorie de vis!

Deschide chat
Buna!
Cu ce te putem ajuta?
Call Now Button